Reisschema
  Dag 1: Suðurland
Dag 2: Jökulsárlón
Dag 3: Egilsstaðir
Dag 4: Mývatn
Dag 5: Húsavík
Dag 6: Eiríksstaðir
Dag 7: Reykjavik
Dag 8: Suðurnes
Dag 9: Golden Circle
Dag 10: Terugreis
 
Dag 7: Reykjavik
 We're in Höfuðborgarsvæði!
Het giet buiten. Niet het ideale weer om buiten geisers en watervallen te gaan bekijken en dus gooien we het programma maar wat om. Geen golden circle vandaag maar we blijven in Reykjavik. De kaartjes bij de laatste dagen kloppen dus niet meer, sorry daarvoor. Thuis herstel ik de boel wel weer.

Omdat we toch geen haast hebben blijven we lang liggen, ontbijten we op het gemak en blijven nog een tijdje lummellen in het huisje. Mooi tijd om wat verslagen bij te werken.

Het is dan ook al ruimschoots in de middag als het weer een beetje begint op te klaren en wij eindelijk in beweging komen. En zelfs dan kunnen we niet heel veel bedenken om in de stad te gaan doen. Eerst maar eens de binnenstad in waar aan de Sæbraut een aluminium beeld staat: de Solfar is een ode aan de zon. De zon laat zich vandaag alleen niet zien helaas.

Dan rijden we door naar het Alafoss gebied, bekend van de wollen truien. Het blijkt nog best een stukje rijden te zijn. Alafoss ligt feitelijk buiten Reykjavik in de plaats Mosfellsbær. Eerst zoeken we even naar de Alafoss waterval die het beste te bekijken blijkt te zijn vanuit het cafeetje langs de rivier. Ze verkopen hier heerlijke warme chocolademelk want in de regen is het buiten best fris.

Qua wolwinkels valt het behoorlijk tegen. Er is eigenlijk maar 1 winkel en dat is een wel erg op toeristen ingestelde souvenirwinkel. Er zijn best leuke spullen te koop maar de bijbehorende prijzen bevallen ons een stuk minder goed.

Er worden nog wat spullen voor het ontbijt van morgen ingeslagen en dan keren we alweer terug naar ons hutje. Morgen hopelijk beter weer.


Hellen heeft de kamer eens helemaal anders ingericht. De schoonmaakploeg vindt het kennelijk ook prima zo want alles blijft keurig zo staan.


De Solfar ofwel de Sun Voyager.
Even inwendig weer warm worden.


De Alafoss waterval is niet bijster spektaculair. De waterkracht is hier ooit gebruikt om een schoepenrad aan te drijven maar dat is allang weer verwijderd.